(Ne)cunoscutele fiscale: regimul de taxare din 2017 rămâne incert

Alexandra Pele 09/01/2017 | 12:15 Financiar
(Ne)cunoscutele fiscale: regimul de taxare din 2017 rămâne incert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cu un buget încă în aer, dar și cu temeri legate de o posibilă modificare a Codului Fiscal, regimul de taxare din 2017 rămâne incert.

România a intrat în noul an fără buget. Cum măsurile votate de parlamentari în anul electoral 2016 pun presiune atât pe veni­turile, cât și pe cheltuielile statului, spe­cialiștii nu exclud posibilitatea creș­terii unor taxe și impozite sau a amânării unor măsuri de relaxare fiscală. Să înce­pem însă cu ceea ce știm.

SCHIMBĂRI PREVIZIBILE. Anul acesta intră în vigoare impozitul forfetar din industria ospitalităţii (turism, restaurante și baruri). „Impozitul specific se calcu­lează conform unor formule prezentate în legea de aprobare a acestui impozit, dar, momentan, încă se așteaptă normele de aplicare pentru a avea mai multe detalii“, spune Cristina Clujescu, senior ma­nager al diviziei de impozite directe din cadrul E&Y. De altfel, mediul de afaceri mai așteaptă și alte acte normative care să clarifice anumite lucruri (cum ar fi tra­ta­mentul fiscal aplicat unor tipuri de ve­ni­turi), precum și abrogarea unor acte normative mai vechi, care se contrazic cu actualul Cod Fiscal.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.