Naspers, la primul exit de pe plan local: vinde platforma compari.ro către un grup ceh

Andreea Neferu 20/12/2016 | 18:43 Ştiri
Naspers, la primul exit de pe plan local: vinde platforma compari.ro către un grup ceh

Grupul sud-african Naspers, care în România controlează magazinul online eMag, procesatorul de plăți PayU și site-urile de anunțuri olx.ro și autovit.ro, a vândut către grupul ceh Rockaway site-urile de comparare compari.ro din România, arukereso.hu din Ungaria și pazaruvaj.com din Bulgaria.

Rockaway, grup deținut de Jakub Havrlant, mai controlează site-ul de comparare Heureka, lider pe piața cehă și slovacă. Rockaway a fost sprijinit financiar în această tranzacție de PPF Group, controlat de cel mai bogat ceh, Petr Kellner.

„Grupul Rockaway deține comparatoare pe piețe în plină expansiune, astfel încât și pe viitor schimburile de experiențe și sharing-ul de informații vor facilita atât creșterea, cât și experiența pozitivă a utilizatorilor”, a declarat Jakub Havrlant, directorul general al Rockaway.

Aceasta este una dintre primele exit-uri ale grupului Naspers dintr-un business de pe plan local, cum este platforma compari.ro. Sud-africanii, care au afaceri în zona de media și comerț electronic, au făcut investiții importante pe plan local, intrând în România prin achiziția platformei autovit.ro. Acum, Naspers controlează și procesatorul de plăți PayU și site-ul de anunțuri olx.ro, dar cel mai important business în România este eMag, care anul trecut a înglobat și retailerul de modă Fashion Days.

 


FOTO: compari.ro

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.