Mutare-surpriză: BERD intră în acționariatul unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România

Andreea Neferu 08/12/2017 | 20:04 Ştiri
Mutare-surpriză: BERD intră în acționariatul unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a intrat în acționariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth, cumpărând 4,4% din titlurile sale.

Mutarea BERD vine în contextul în care Globalworth, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de real estate, a anunțat astăzi că a finalizat o emisiune de acțiuni ordinare în valoare totală de 340 de milioane de euro.

BERD nu este la prima interacțiune cu dezvoltatorul imobiliar, având în vedere că a cumpărat obligațiuni de 50 de milioane de euro în cadrul unei emisiuni de eurobonduri de peste jumătate de miliard de euro, lansată de Globalworth în această vară.

Compania Globalworth este listată pe piața secundară de capital de la Londra, AIM, însă anul viitor și-a planificat să se mute pe piața principală a Bursei de Valori din capitala Marii Britanie.

Valoarea de piață a portofoliului Globalworth a ajuns la finalul lunii septembrie la 1.088,6 milioane de euro, în creștere cu 4,1% față de 30 iunie 2017. Creșterea a fost determinată în principal de achiziția clădirii de birouri Green Court Building C (foto) de la suedezii de la Skanska în august 2017 și de investițiile din primul trimestru al anului pentru proprietățile în curs de dezvoltare (birourile Globalworth Campus din Pipera și parcul industrial TAP din Timișoara).


Sursă foto: Globalworth

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.