Muncă și iar muncă: 36% din angajații români lucrează și când sunt în concediu

Gabriel Bucur 14/06/2017 | 13:12 Ştiri
Muncă și iar muncă: 36% din angajații români lucrează și când sunt în concediu

Pentru mai mult de o treime din angajații români, concediile nu sunt diferite de zilele de muncă: 36% recunosc că alocă des sau chiar mereu timp pentru muncă și atunci când sunt în vacanță, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online eJobs România.

Alți 37% susțin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% din respondenți spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanță și nu muncesc niciodată atunci când sunt în concediu.

Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiți să lucreze în vacanță. 88% spun că dedică timp businessului și în zilele de odihnă.

Totodată, 80% din respondenți recunosc că citesc mailurile de serviciu pe perioada concediului, iar 66% verifică mesajele cel puțin o dată pe zi.

În ceea ce privește timpul dedicat muncii în vacanță, 31% din angajații care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antreprenorii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează: 26% – peste două ore pe zi, 18% muncesc o oră pe zi când sunt plecați, iar 23% spun că rezolvă treburile de serviciu în mai puțin de o oră, conform sondajului eJobs.

Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lucrul în concediu, fiind prima opțiune pentru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanță, în timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispositive.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.