MS: În România, nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută

Elena Marinescu 02/05/2022 | 18:11 Ştiri
MS: În România, nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută

Ministerul Sănătăţii precizează luni că în România, nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatita severă de cauză necunoscută”, transmite MS. De asemenea, instituţia subliniază că cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii anunţau săptămâna trecută că medicii au suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută în cazul a doi copii, unul în vârstă de 8 luni şi celălalt de 10 ani, fiind aşteptate rezultatele ultimelor analize, ce doi copii nefiind din Bucureşti.

DSP Constanţa a anunţat luni că o fetiţă de 8 luni, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost diagnosticată şi externată după aproape 2 săptămâni de tratament.

„Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză”, precizează DSP Constanţa „cu privire la suspiciunea de hepatită acută”.