Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă a picat. De câte voturi mai era nevoie

NewMoney 18/06/2019 | 17:49 Ştiri
Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă a picat. De câte voturi mai era nevoie

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile. Au fost înregistrate şi 3 abţineri.

La ședință aceasta au participat doar 250 de parlamentari din totalul de 465 de senatori şi deputaţi, fiind nevoie de 233 de voturi favorabile pentru ca Guvernul să cadă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia ignoră de fapt votul românilor, pentru că în 2016 românii au votat PSD şi ALDE să guverneze şi a întrebat-o pe Raluca Turcan dacă va face plângeri penale împotiva tuturor celor care nu au votat opoziţia.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat, în plenul Parlamentului, că opoziţia are un culoar la DNA care face dosare politice, la comandă, care să-i ajute pe liderii opoziţiei şi pe „stăpânul” lor să preia puterea. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că românii nu mai vor un guvern girat de penali, iar actualul guvern e creat după chipul şi asemănarea creatorului său.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că Guvernul condus de Viorica Dăncilă este „Guvernul lui Liviu Dragnea, care l-a servit şi îl serveşte” şi că cel puţin încă doi miniştri „ar trebui să fie alături de Liviu Dragnea”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plen, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia este „alianţa austerităţii” şi a susţinut că PSD a adus mai multă creştere economică decât în perioada 2009-2016. că acuzaţiile din textul acesteia sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează.

Dăncilă a mai spus că acuzaţiile din textul moţiunii sunt minciuni şi a susţinut că actuala guvernare construieşte, iar opoziţia demolează Şedinţa este condusă de șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.


 

Foto: Mediafax