Mitiska REIM anunță o facilitate de finanțare de 33 de milioane de euro cu Erste Group Bank AG pentru cele mai noi patru parcuri de retail din România

Andrei Dumitru 02/11/2020 | 15:43 Ştiri
Mitiska REIM anunță o facilitate de finanțare de 33 de milioane de euro cu Erste Group Bank AG pentru cele mai noi patru parcuri de retail din România

Mitiska REIM, investitor european specializat în parcurile de retail și centre de conveniență, a anunțat astăzi că a asigurat o facilitate de finantare senioră de 33 milioane EUR cu Erste Group Bank AG pentru patru parcuri de retail din România, reprezentând o suprafață închiriată brută (GLA) de 30.500 mp.

Trei dintre parcurile de retail, situate în orașele Bistrița, Brailă și Drobeta-Turnu Severin, dezvoltate de Mitiska REIM împreună cu partenerul său din România, Square 7 Properties, au avut deja deschiderea în 2017 – Bistrița, fiind urmată de Brăila și respectiv, Drobeta Turnu Severin deschise anul trecut.

Toate cele trei parcuri de retail oferă o mix de branduri de retail naționale și internaționale, ancorate fie de un supermarket Lidl, fie de un Kaufland.

Al patrulea parc de retail este un proiect nou aflat în dezvoltare, situat în orașul Baia Mare, care este programat să se deschidă în a doua jumătate a anului 2021, cu o suprafață închiriabilă brută de 8.200 mp, fiind ancorat atât de supermarketurile Kaufland, cât și de Lidl.

Veniturile din finanțare vor fi utilizate pentru a furniza lichidități acționarilor SPV-urilor și pentru a finaliza dezvoltarea din Baia Mare. În total, Mitiska REIM și Square 7 Properties în România acoperă, în prezent, 26 de parcuri de retail, reprezentând o suprafață totală de peste 110.000 mp, care este cel mai mare portofoliu al unui operator de parcuri de retail din țară.

“După refinanțarea cu succes a portofoliului Intercora din România realizată anul trecut cu Erste Group Bank AG, suntem foarte încântați că am extins cooperarea cu partenerul nostru bancar și am asigurat finanțarea acestor patru parcuri de retail. Considerăm că este o dovadă clară a puterii și rezilienței parcurilor de retail în timpul pandemiei COVID-19 și a apetitului continuu atât al partenerilor de finanțare, investitori, chiriași, cât și pentru cumpărători”, spune Tomas Cifra, Investor Director CEE al Mitiska REIM.

„Asistăm, în mod clar, la o popularitate în creștere, a conceptului de parc de retail în România și continuăm să vedem oportunități ample de a crește în orașele regionale românești, cu o serie de patru proiecte care urmează să fie în desfășurare: construcție și deschidere, în cursul anului 2021”, a declarat Clemens Petschnikar, CEO al Square 7 Properties.