Ministrul Muncii anunță că vechimea în muncă ar putea fi cumpărată

Elena Marinescu 04/08/2020 | 22:23 Ştiri
Ministrul Muncii anunță că vechimea în muncă ar putea fi cumpărată

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunţat  că pensiile vor fi majorate cu siguranță de la 1 septembrie, fără să precizeze cu cât va crește punctul de pensie. Ministrul a dat asigurări că cifrele exacte vor fi date publicității, mai ales că în septembrie Guvernul trebuie să ia în discuție rectificarea bugetară.

„Este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte. Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune”, a declarat ministrul Muncii marţi seara la TVR 1. Totodată Violeta Alexandru a mai precizat că Legea Pensiilor trebuie să sufere anumite modificări, ministrul apreciind că în cuprinsul ei anumite lucruri nu sunt clare.

”Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a declarat că pentru a da o formă cât mai apropiată de dorința pensionarilor este într-un dialog permanent cu aceștia. Ministrul Muncii a precizat ce una dintre cele mai cerute modificări este scăderea vârstei de pensionare pentru mamele cu mai mulți copii.