Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîţu

Elena Marinescu 06/09/2021 | 19:10 Ştiri
Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîţu

Miniștrii USR-PLUS și-au depus mandatele luni seară, după ședința Biroului Politic.

Bună ziua, România! Este un moment care privește întreaga țară. Am promis că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim când era mai facil să tăcem.

Am arătat că se poate altfel și în această Românie, nu peste 10 ani.”, a spus co-preşedintele USRPLUS, Dan Barna.

Acesta a mai spus că nu a fost o decizie grea: „Am decis că nu mai putem merge mai departe care nu are minim respect pentru adevăr. Este legitimă lupta politică internă într-un partid, dar atunci când arunci cu miliardele…

Nu se mai poate așa și nici nu se va putra așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Nu mai poate fi premier și miniștrii USR PLUS se retrag din cabinet. Ne prtezentăm demisiile. Mâine dimineață va acvea demisiile pe birou.„, a spus Dan Barna.

El a sosit la declaraţii în aplauzele colegilor săi, miniştri şi parlamentari. ”Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a explicat Dan Barna.

Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

De asemenea, potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii Dan Barna și Dacian Cioloș la Cotroceni printr-un sms.

 

Liberalii din tabăra lui Cîțu au reușit luni să blocheze validarea moțiunii de cenzură. Cu ajutorul PSD care a refuzat să participe la stabilirea calendarului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, liberalii au înregistrat prima victorie.