Ministerul Sănătăţii distribuie către şcoli 1,15 milioane de teste rapide pentru COVID-19

Elena Marinescu 26/02/2021 | 17:45 Ştiri
Ministerul Sănătăţii distribuie către şcoli 1,15 milioane de teste rapide pentru COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că, până vineri, au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, iar 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

DSP-urile vor distribui testele către cabinetele medicale şcolare

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, iar 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi vizează prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”, a transmis Miniterul Sănătăţii.

Instituţia precizează că monitorizează în regim de permanenţă procesul de distribuire a testelor antigen în unităţile de învăţământ şi procesul de testare.

Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministerul precizează că testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.