Ministerul Sănătăţii, apel pentru imunizarea copiilor: Rata de vaccinare pentru poliomielită este la 22%

NewMoney 05/10/2020 | 17:10 Ştiri
Ministerul Sănătăţii, apel pentru imunizarea copiilor: Rata de vaccinare pentru poliomielită este la 22%

Ministerul Sănătăţii face apel pentru accelerarea imunizării copiilor, în condiţiile în care rata de vaccinare pentru poliomielită, difterie, tetanos este de 22%, iar cea pentru ROR este de 50%. Oficialii Ministerului precizează că România nu a ieşit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului naţional de vaccinare.

“Există o serie de boli infecţioase pentru care există soluţii eficiente de prevenire, spre deosebire de infecţia cu SARS-CoV-2, şi este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății spune care are stocuri

Ministerul Sănătăţii deţine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

“Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită şi tuse convulsivă, realizându-se  în proporţie de doar 22%. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiţi pentru intrarea în colectivităţile şcolare”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată a menţionat că vaccinarea ROR a fost realizată în proporţie de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condiţiile în care ţara noastră nu a ieşit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor părinţilor să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.