Miniclip devine acționar majoritar al Green Horse Gaming, companie românească dezvoltatoare de jocuri

Andrei Dumitru 24/02/2021 | 16:04 Ştiri
Miniclip devine acționar majoritar al Green Horse Gaming, companie românească dezvoltatoare de jocuri

Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile a anunțat astăzi o investiție strategică prin care a devenit acționar majoritar la Green Horse Games.

Fondat în 2013 de către George Lemnaru, Green Horse Games este studioul din spatele titlului de succes Football Rivals. Această tranzacție oferă companiei Miniclip oportunitatea perfectă de a intra în industria de gaming din România și este o dovadă suplimentară a prezenței puternice și a creșterii continue a companiei în domeniul aplicațiilor Sports Games.

George Lemnaru, CEO al Green Horse Games a declarat: “Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât și pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântați să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepționale”.

„Profit de această ocazie pentru a mulțumi investitorilor și susținătorilor noștri care se retrag acum din companie, odată cu această tranzacție. Au avut un rol esențial în succesul nostru de până acum și, fără ei, nu am fi putut ajunge în acest punct”, a completat Lemnaru.

“Suntem încântați să avem oportunitatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, și cu minunata echipă Green Horse Games.”, a spus Jurgen Post, CEO al Miniclip. “Le-am admirat munca de departe, de mult timp, și suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le oferă acest nou parteneriat”, completează Jurgen Post.

Miniclip este unul dintre liderii globali în jocurile digitale care are misiunea de a dezlănțui jucătorul din fiecare persoană. Compania dezvoltă, publică și distribuie jocuri extrem de atrăgătoare către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Fondată în 2001, compania a crescut puternic la nivel global având, în prezent, o audiență uriașă în peste 195 de țări de pe șase continente. Miniclip are o înțelegere unică a spațiului jocurilor digitale și a dezvoltat un portofoliu puternic de peste 60 de jocuri mobile de înaltă calitate, o distribuție extinsă la nivel mondial și o marcă recunoscută la nivel internațional. Până în prezent, titlurile Miniclip precum 8 Ball Pool™, Golf Battle™, Football Strike™ și Agar.io™ au avut peste 2 miliarde de descărcări. În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global, în misiunea sa de a “dezlănțui jucătorul din fiecare”.

În februarie 2015, Miniclip a primit o investiție majoritară din partea Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume și cel mai mare publisher de jocuri la nivel global.