Miliardarul american David Koch încetează din viaţă la vârsta de 79 de ani

NewMoney 23/08/2019 | 17:33 Ştiri
Miliardarul american David Koch încetează din viaţă la vârsta de 79 de ani

Miliardarul american David Koch, care a cheltuit împreună cu fratele său Charles sute de milioane de dolari pentru a influenţa politică americană, a decedat, a anunţat vineri fratele său, relatează AFP.

”Cu inima grea, anunţ dispariţia fratelui meu David”, a anunţat Charles Koch, CEO-ul conglometarului Koch Industries, într-un comunicat, precizând că fratele sau avea un cancer de prostată.

David Koch, care avea 79 de ani, controla împreună cu fratele său Koch Industries, a doua cea mai mare întreprindere necotată pe bursă din Statele Unite, cu sediul la Wichita, în Kansas, şi cu activităţi în sectoarele chimic şi petrolier.

El era a 11-a cea mai bogată persoană din lume, la egalitate cu fratele său, potrivit clasamentului Forbes, care-i estimează averea la 42 de miliarde de dolari.

Un libertarian, el finanţa împreună cu Charles Koch o reţea de organizaţii cu scopul afişat de a influenţa alegerile americane, inclusiv Americans for Prosperity – axată pe scăderi de impozite şi dereglementare.

Aceste organizaţii au însoţit ascensiunea Tea Party începând din 2010 şi au susţinut larg candidaţi ai Partidului Republican care s-au opus în mod frontal fostului preşedinte democrat Barack Obama.

Puterea fraţilor Koch era atât de mare, încât, la ultimele alegeri prezidenţiale, candidaţii republicani la învestitura partidului şi-au disputat susţinerea acestora şi s-au dus la conferinţe foarte selecte pe care aceştia le organizau – cu excepţia lui Donald Trump, căruia cei doi miliardari i-au pus la îndoială puritatea liberală.


FOTO: Wikipedia

Sursa: News.ro