Ce investiție spectaculoasă a făcut unul dintre acționarii care au vândut Clever Taxi către Daimler

Florel Manu 15/08/2018 | 12:10 Oameni
Ce investiție spectaculoasă a făcut unul dintre acționarii care au vândut Clever Taxi către Daimler

Între un exit și rolul de (potențial) in­vestitor în serie pare să nu mai fie decât un pas. Un pas pe care îl face acum încă unul dintre foștii acționari ai Clever Taxi, Mihai Rotaru.

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

În urmă cu un an, Clever Taxi, cea mai mare aplicație de e-hailing din România, era vândută de asociați către mytaxi.net, în spatele căruia se află gigantul german Daimler.

Cei patru acționari, Mihai Rotaru și Alexandru Dumitru (câte 29,8% fie­care), Călin Fusu prin Bestjobs Recrutare (34,1%) şi Andrei Pitiş  (6,1%), au ob­ținut în urma tranzacției o sumă cu opt cifre, nu mai mică de zece milioane de euro, potrivit estimărilor din piață și declarațiilor ulterioare ale vânză­to­rilor. Imediat după tranzacție, Călin Fusu a investit o parte din banii astfel câștigați în Starbiter, „un Uber pentru muncă“, o aplicaţie mobilă care le permite companiilor să găsească într-un timp scurt forţă de muncă temporară. Practic, prin intermediul acesteia, un an­gajator poate să găsească rapid, printr-un singur click, un înlocuitor pen­tru un salariat care se îmbolnăvește ori nu vine câteva zile la serviciu.

Recent, Mihai Rotaru a anunțat și el o investiție într-un startup tehnologic: Appsulate, o companie româno-ame­ri­cană de securitate cibernetică, care a câștigat recent Start-up Excellence Award în cadrul Innovation Labs 2018. Startup-ul propune o soluție de lucru la distanță, într-un mediu sigur, în care companiile pot personaliza cu ușu­rință un set de acțiuni pe care, de exemplu, un angajat le poate realiza de acasă, gestionând diferențiat drepturile de acces.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.