Ce investiție spectaculoasă a făcut unul dintre acționarii care au vândut Clever Taxi către Daimler

Florel Manu 15/08/2018 | 12:10 Oameni
Ce investiție spectaculoasă a făcut unul dintre acționarii care au vândut Clever Taxi către Daimler

Între un exit și rolul de (potențial) in­vestitor în serie pare să nu mai fie decât un pas. Un pas pe care îl face acum încă unul dintre foștii acționari ai Clever Taxi, Mihai Rotaru.

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

În urmă cu un an, Clever Taxi, cea mai mare aplicație de e-hailing din România, era vândută de asociați către mytaxi.net, în spatele căruia se află gigantul german Daimler.

Cei patru acționari, Mihai Rotaru și Alexandru Dumitru (câte 29,8% fie­care), Călin Fusu prin Bestjobs Recrutare (34,1%) şi Andrei Pitiş  (6,1%), au ob­ținut în urma tranzacției o sumă cu opt cifre, nu mai mică de zece milioane de euro, potrivit estimărilor din piață și declarațiilor ulterioare ale vânză­to­rilor. Imediat după tranzacție, Călin Fusu a investit o parte din banii astfel câștigați în Starbiter, „un Uber pentru muncă“, o aplicaţie mobilă care le permite companiilor să găsească într-un timp scurt forţă de muncă temporară. Practic, prin intermediul acesteia, un an­gajator poate să găsească rapid, printr-un singur click, un înlocuitor pen­tru un salariat care se îmbolnăvește ori nu vine câteva zile la serviciu.

Recent, Mihai Rotaru a anunțat și el o investiție într-un startup tehnologic: Appsulate, o companie româno-ame­ri­cană de securitate cibernetică, care a câștigat recent Start-up Excellence Award în cadrul Innovation Labs 2018. Startup-ul propune o soluție de lucru la distanță, într-un mediu sigur, în care companiile pot personaliza cu ușu­rință un set de acțiuni pe care, de exemplu, un angajat le poate realiza de acasă, gestionând diferențiat drepturile de acces.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

← Close