Miercuri a fost prima zi de tranzacționare pentru MedLife

Gabriel Bucur 21/12/2016 | 15:44 Ştiri
Miercuri a fost prima zi de tranzacționare pentru MedLife

Miercuri au început să fie tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) acțiunile MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România. Primele tranzacții s-au realizat la prețul de 26 de lei pe acțiune, după finalizarea celei mai mari oferte publice inițiale derulate de o companie privată pe piața de capital din România.

„Avem deja o piață care este mai modernă și mult mai pregătită să absoarbă tranzacții serioase decât în trecut. BVB înseamnă astăzi un brand nou, un interes nou al investitorilor străini și locali și înseamnă activități în permanență cu brokeri și companii private astfel încât nu sunt surprins că listarea MedLife a avut loc. Evenimente de o asemenea anvergură trebuie să se întâmple”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București, potrivit comunicatului emis de BVB.

„Este un semnal extrem de puternic pentru investitorii și antreprenorii români că se sparge gheața și că li se oferă acces la finanțare prin intermediul bursei,” a spus Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București. „E un pas uriaș pentru piața de capital de la noi. Sperăm ca succesul MedLife să fie urmat de tot mai mulți antreprenori care vor vedea în piața de capital românească un partener de încredere pentru dezvoltarea afacerilor,” a declarat președintele BVB.

Citiți și: Prețul unei acțiuni MedLife: 26 de lei. Valoarea întregii companii: 522 de milioane de lei (116 milioane de euro)

MedLife, înființată în 1996, operează cea mai extinsă rețea de clinici la nivel național, precum și o rețea de laboratoare medicale și spitale generale sau de specialitate. Valoarea totală a ofertei publice inițiale a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 mil. euro, pentru un pachet de 44% din acțiunile companiei. Ofertanții au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings (V4C) care a vândut întreaga sa participație în companie, 36,25%, și International Finance Corporation (IFC) care a vândut un pachet de acțiuni de 7,75%. Oferta a fost intermediată de Raiffeisen Bank ca Lider de Consorțiu și Wood&Co.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.