Microsoft recunoaște că în urma atacurilor cibernetice de anul trecut, hackerii au pătruns în rețeua sa

NewMoney 01/01/2021 | 09:35 Fapt Divers
Microsoft recunoaște că în urma atacurilor cibernetice de anul trecut, hackerii au pătruns în rețeua sa

În timp ce Microsoft continuă să investigheze atacul masiv SolarWinds, de anul trecut, compania spune că a descoperit că sistemele sale au fost infiltrate „dincolo de doar prezența codului SolarWinds rău intenționat”.

Într-o actualizare din Centrul său de răspuns la securitate, Microsoft spune că hackerii au putut „vizualiza codul sursă într-un număr de depozite de cod sursă”, însă contul piratat care acorda un astfel de acces nu avea permisiunea de a modifica niciun cod sau sistem, transmite theverge.com.

Microsoft indică drept vinovat „un actor de stat național foarte sofisticat”, în timp ce guvernul SUA și oficialii din domeniul securității cibernetice au nominalizat Rusia în arhitectura atacului global SolarWinds.

La mijlocul ui decembrie 2020, atacul a afectat sistemele informatice ale agenţiilor guvernamentale americane, inclusiv ale Departamentul de Stat, Securităţii Interne, Trezoreriei şi Institutelor Naţionale de Sănătate.

Microsoft a precizat în ultima zi din 2020 că, în timp ce codul său sursă a fost vizualizat, ancheta în desfășurare a incidentului nu a găsit nicio dovadă a faptului că produsele Microsoft erau folosite de hackeri pentru a-i ataca pe alții sau că hackerii au accesat servicii de producție sau date despre consumatori, potrivit thehill.com.