Metroul spre Otopeni ar putea crea un nou „cartier general” al birourilor

Andreea Neferu 20/12/2016 | 17:37 Ştiri
Metroul spre Otopeni ar putea crea un nou „cartier general” al birourilor

După ce Orhideea-Politehnica a început să se contureze ca viitor pol de birouri pe piața bucureșteană, concurând zone deja consacrate, precum Floreasca-Barbu Văcărescu, investițiile anunțate în infrastructura de transport a Capitalei ar putea conduce la apariția unui nou „cartier general” al turnurilor de birouri.

Anunțul recent al guvernului privind construcția magistralei 6 de metrou între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, care ar urma să fie gata în 2021, pune în discuție posibilitatea apariției unei noi zone care să concentreze clădiri de birouri, cred consultanții Colliers International.

„Cred că prima zonă care se va dezvolta în urma extinderii rețelei de metrou va fi Romexpo-Expoziției, care poare fi o alternativă foarte bună pentru companiile situate în Floreasca-Barbu Văcărescu”, afirmă Lucian Opriș (foto), senior associate în cadrul departamentului de birouri al companiei de consultanță imobiliară Colliers International.

Și zona Băneasa-DN 1 ar putea să atragă de asemenea noi investiții pe segmentul de birouri. „Cred că zona Băneasa, odată ce va fi deservită de rețeaua de metrou, având deja o ofertă consistentă de retail, se poate dezvolta ca un important pol mixt, componenta de rezidențial urmând apoi în dezvoltare, ca al treilea element al ecosistemului”, afirmă George Didoiu, associate director al departamentului de birouri din Colliers International.

În prezent, stocul de spații de birouri moderne din Capitală se ridică la 2,1 milioane de metri pătrați, dintre care Piața Presei/Expoziției și Băneasa reprezintă doar 7, respectiv 6%.

Atât în zona Expoziției, cât și în zona Băneasa, există mai multe terenuri pretabile pentru dezvoltarea de proiecte de birouri, suprafața totală disponibilă ajungând până la 10 și 15 hectare pentru zona Expoziției, unde prețurile variază între 400 și 700 euro/mp și până la 20 de hectare în Băneasa, unde prețurile sunt cuprinse între 300 și 500 euro/mp.

 


FOTO: Colliers International

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.