România va aduce lucrători din Vietnam ca să acopere deficitul de forță de muncă

NewMoney 28/11/2018 | 17:52 Ştiri
România va aduce lucrători din Vietnam ca să acopere deficitul de forță de muncă

Ministerul Muncii a semnat, astăzi, un Memorandum de colaborare cu Vietnamul, în urma căruia companiile din România vor putea să aducă mai ușor forţă de muncă din această ţară. 

Înțelegerea de colaborare dintre cele două state a fost parafată în condițiile în care România traversează o criză acută a forței de muncă, iar Republica Vietnam are o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă, transmite Ministerul Muncii într-un comunicat.

„Vă garantez că drepturile lucrătorilor extra-comunitari, printre care se numără, evident, și cetățenii vietnamezi, au fost, sunt și vor fi respectate în România în aceleași condiții în care sunt și cele ale angajaților români. Legislația românească nu face discriminare între angajați, lucrătorii vietnamezi au aceleași drepturi ca și cei români în țara noastră”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. omologului său Dao Ngoc Dung.

„Pe teritoriul României lucrează, în prezent, aproximativ 3.000 de cetățeni vietnamezi, care se declară mulțumiți atât de condițiile de muncă, cât și de salariile primite”, a dat asigurări ministrul vietnamez al Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale.

Cetățenii vietnamezi lucrează în România în construcții, industrie, agricultură și turism.

Memorandumul a fost încheiat în condițiile în care mediul de afaceri din România reclamă un deficit de un milion de angajați pe piața forței de muncă.


Foto: Pixabay