Meleşcanu, după problemele de la vot din diaspora: Niciun moment nu mi-am pus problema demisiei

NewMoney 30/05/2019 | 13:55 Ştiri
Meleşcanu, după problemele de la vot din diaspora: Niciun moment nu mi-am pus problema demisiei

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că niciun moment nu şi-a pus problema demisiei în urma problemelor de la vot în diaspora şi că nu este corect din partea lui ca pentru o problemă în care a avut „nişte sincope” să renunţe la proiectele mari.

Preşedintele Iohannis a cerut miercuri demiterea imediată a miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan. Între timp, petiţia iniţiată de comunitatea Declic în care se cere demisia ministrului de Externe a ajuns la aproape 115.000 de semnături, scrie News.ro.

„Niciun moment nu mi-am propus acest lucru (demisia – n.r.). În calitatea mea de ministru de Externe, am nişte obiective foarte importante. Sigur, şi alegerile sunt unul din aceste obiective importante. Nu am crezut că este corect din partea mea ca pentru o anumită problemă în care am avut nişte sincope să renunţ la obiectivele mari pe care le am. Sigur, în cazul în care doamna prim-ministru, partidul meu vor dori să mă înlocuiască voi fi întotdeauna gata să-l ajut pe cel care va veni în locul meu”, a afirmat Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă i-a reproşat ceva, Meleşcanu a răspuns: „Nu, niciodată. Dimpotrivă, m-a încurajat să fac această anchetă să văd care au fost cauzele reale, după care să putem să discutăm despre funcţionarea alegerilor în acest an”.

Miercuri, preşedintele Iohannis a cerut demiterea imediată a miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan.

„Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Atenţie, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Aşadar, fiindcă nu au ştiut să-şi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a declarat preşedintele.

Petiţia iniţiată de comunitatea Declic în care se cere demisia ministrului de Externe a ajuns, joi, la aproape 115.000 de semnături.


Sursa: News.ro

Foto: Mediafax