MedLife cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Spitalului Muntenia

Andrei Dumitru 15/07/2022 | 10:26 Ştiri
MedLife cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Spitalului Muntenia

MedLife anunță semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni (99,76%) al celui mai mare spital privat din județul Argeș, Spitalul Muntenia. Tranzacția MedLife urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.

Joi, reţeaua Regina Maria a anunțat că nu va finaliza procedura de achiziţie a Spitalului Muntenia din Piteşti. Operatorul privat nu a expus concret motivele, însă a precizat că este o decizie luată în urma informaţiilor aflate după anunţul iniţial.

Tranzacţia dintre MedLife şi Muntenia Hospital urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenţei.

MedLife a intrat în judeţul Argeş în 2018, odată cu achiziţia pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed.

„Aşa cum am anunţat deja acţionarii noştri, continuăm procesul de consolidare şi dezvoltare a Grupului MedLife la nivel naţional şi anunţăm semnarea unui nou parteneriat în sudul ţării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş”, a spus Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group, potrivit unui comunicat de presă.

Conform raportului pe T1/2022 publicat de SIF Muntenia la BVB, societatea deţinea la finalul lunii martie o participaţie de 33,66 milioane de lei la Muntenia Medical Competences, echivalentul a 1.882.496 de acţiuni cu un preţ de 17,8838 lei per unitate. Spitalul este fondat şi administrat de SIF Muntenia.

Potrivit reprezentanților companiei, la nivelul anului anului trecut Muntenia Hospital a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.

„Așa cum am anunțat deja acționarii noștri, continuăm procesul de consolidare și dezvoltare a Grupului MedLife la nivel național și ne bucurăm să anunțăm semnarea unui nou parteneriat în sudul țării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș. Noul parteneriat se va traduce în extinderea portofoliului nostru de servicii în regiune – astfel, pe lângă serviciile în regim de ambulatoriu, imagistică și laborator, argeșenii vor putea beneficia și de tratamente chirurgicale complexe și spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.