MedLife, cu un pas mai aproape de listare. Cu cât se vor vinde acțiunile pe bursă

Andreea Neferu 06/12/2016 | 11:51 Ştiri
MedLife, cu un pas mai aproape de listare. Cu cât se vor vinde acțiunile pe bursă

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, va intra pe bursă cu un preț maxim de 35 de lei/acțiune pentru investitorii de retail, respectiv la orice preț până la cel maxim pentru investitorii instituționali, potrivit prospectului de listare a companiei, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Perioada de derulare a ofertei publice secundare inițiale de vânzare de acțiuni este 6-15 decembrie pentru investitorii instituționali, respectiv 7-15 decembrie pentru investitorii de retail.

Medlife și-a anunțat recent intenția de a se lista pe Bursa de Valori București, urmând să vândă un pachet de până la 44% din acțiuni, echivalentul a 8,8 milioane de titluri.

Acționarul majoritar, familia Marcu, va continua să dețină 51% din capitalul social al Medlife, în timp ce fondul de private equity V4C va vinde întreaga sa participație de 36,25%, iar IFC (parte a Băncii Mondiale) va realiza un exit parțial, urmând să rămână cu cel puțin 5% din acțiuni, în condițiile în care acum deține 12,75% din MedLife.

Grupul MedLife a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 391 de milioane de lei, iar în primele nouă luni ale acestui an vânzările au ajuns la aproape 362 de milioane de lei.

MedLife activează pe piața din România din 1996. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 17 hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

 


FOTO: MedLife 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.