MedLife: Brașovul a devenit al doilea centru de business pentru noi

Andreea Neferu 03/02/2017 | 17:33 Ştiri
MedLife: Brașovul a devenit al doilea centru de business pentru noi

Furnizorul de servicii medicale private MedLife, singura companie listată la Bursa de Valori București în 2016, a investit 1,3 milioane de euro în deschiderea unei hyperclinici și a unui laborator în Brașov. De asemenea, compania și-a extins spitalul pe care îl deține în orașul de sub Tâmpa.

Prin inaugurarea acestor unități medicale și mutarea serviciilor de ambulatoriu în noul spațiu, spitalul MedLife Brașov se extinde cu 18 paturi, în regim de spitalizare de zi, unitatea funcționând în prezent cu un total de 82 de paturi și 3 săli de operație.

„Investițiile pe care le avem în desfășurare reprezintă un pas firesc în dezvoltarea noastră pe segmentul spitalicesc”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife. Noua hyperclinică MedLife Brașov este situată în zona Gării, în locul fostului magazin Lidl.

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziționarea Policlinicii de Diagnostic Rapid Braşov. În prezent, compania reunește în portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Brașov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Brașov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului și hyperclinica MedLife Brașov), un Centru de Pediatrie, șase centre medicale (Făgăraș, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Brașov, Săcele), patru laboratoare de analize medicale (Brașov și Sf. Gheorghe) și o farmacie proprie, parte a lanțului PharmaLife Med.

„Brașovul a devenit al doilea centru de business pentru MedLife. (…) Vom continua să ne consolidăm poziția la nivel național atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip greenfield”, a spus Marcu.

În urmă cu doar două săptămâni, MedLife anunța achiziționarea pachetului majoritar de 80% din Almina SRL, o companie prezentă cu opt centre medicale în județele Dâmbovița și Ilfov.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.