MedLife bifează o nouă achiziție și cumpără un grup de clinici din județul Argeș

Andreea Neferu 15/03/2018 | 12:27 Ştiri
MedLife bifează o nouă achiziție și cumpără un grup de clinici din județul Argeș

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a cumpărat 80% din grupul de clinici Solomed din județul Argeș. Aceasta este cea de-a doua achiziție pe care MedLife o parafează anul acesta, după ce în urmă cu o lună a anunțat că a cumpărat 90% din compania Ghencea Medical Center, ce deține două clinici în București și Măgurele.

Solomed, grup înființat în 1997, are cinci clinici – trei în Pitești, una în Costești și una în Curtea de Argeș, precum și un laborator în Pitești. Cu 90 de angajați, Solomed a ajuns la afaceri de circa 5,2 milioane de lei anul trecut. ”Ne continuăm accelerat planul de extindere și dezvoltare al companiei și anunțăm o nouă achiziție, marcând prin aceasta intrarea pe segmentul de ambulatoriu într-o zonă nouă a României (…). În perspectivă, vom continua să ne consolidăm poziția la nivel național atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip green field”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al MedLife Group.

”Acest parteneriat ne oferă posibilitatea să intrăm pe un nou segment de piața aflat în plină expansiune la nivel local – segmentul abonamentelor medicale”, a declarat Cristian Ștefan Lamba, general manager al grupului Solomed.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016. Pentru anul acesta compania vizează o creștere de peste 20%.

MedLife se află la cea de-a 19-a achiziție pe care o face în ultima perioadă, printre clinicile pe care le-a cumpărat numărându-se Anima și Almina.


Sursă foto: NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.