Medima Health a investit de 3 milioane de euro în două clinici de imagistică medicală și radiologie din București

Andrei Dumitru 24/11/2020 | 11:27 Ştiri
Medima Health a investit de 3 milioane de euro în două clinici de imagistică medicală și radiologie din București

Medima Health, rețeaua românească de centre de excelență în imagistică și radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic și teleradiologie, lansează primele două clinici din București. Localizate în Calea Giulești și Șoseaua Virtuții, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generație și aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică și neurologică. Investiția totală în cele două centre este de 3 milioane de euro.

În plus, pentru prima jumătate a anului 2021, compania are un buget de investiții de 10 milioane de euro direcționați către extinderea la nivel național prin deschiderea a patru noi clinici de imagistică și radiologie în Alba Iulia, Călărași, Sibiu și Târgu Mureș. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente CT/RMN noi, de ultimă generație, astfel încât să poată oferi la nivel local cele mai performante servicii de imagistică și radiologie. În plus, clinicile din Sibiu și Târgu Mureș vor beneficia de echipamente RMN 3 Tesla și analize de tip PET/CT, care permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor canceroase, localizarea, stadializarea și, în baza acestor informații, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament.

„Faptul că am reușit să punem pe picioare acest proiect în perioada de pandemie reprezintă o reușită și demonstrează încrederea părților implicate în conceptul Medima, un concept care îmbină expertiza medicală, sub coordonarea profesorului Gheorghe Iana, cu echipamente de top”, declară Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Tehnologia de top din cadrul centrelor Medima constă în echipamente RMN Siemens Magnetom Sempra 1,5 Tesla și CT Siemens Somatom, toate fabricate în anii 2018/2020. Aceste echipamente permit o scanare de înaltă performanță a oricărei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (în cazul CT), în vederea obținerii unui diagnostic de precizie. Investigațiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului în cel mai scurt timp posibil, chiar și în termen de 2 ore în cazul optării pentru serviciul de ‘rezultate în regim de urgență’.

“În plus față de echipamentele de ultimă generație, centrele Medima dispun de aplicații speciale prin care pacienții pot beneficia de unele dintre cele mai avansate investigații în imagistica modernă, precum RMN cardiac, RMN de prostată multiparametric, spectroscopie, tractografie și perfuzie cerebrală. Aceste examinări sunt extrem de utile în diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor cardiovasculare (miocardită, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, tumori etc.), urologice (cancerul de prostată) sau neurologice (accident vascular cerebral, traume, tumori, scleroză, malformaţii cerebrale etc.)”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Executiv Medical al Medima.

Echipa Medima este formată din nouă medici cu un nivel înalt de pregătire și expertiză, iar Directorul Medical este medicul radiolog Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională. Medicii din cadrul Medima dețin supraspecializări în arii diverse ale imagisticii medicale, de la imagistică oncologică, imagistică cardio-vasculară, neuroimagistică, până la imagistică musculo-scheletală, imagistica sânului și a prostatei.

Medima Health este o rețea românească de clinici medicale specializate în imagistică și radiologie prin scanare RMN și CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Echipa Medima este formată din nouă medici, condusă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român. În septembrie 2020, Medima Health a primit o infuzie de capital din partea fondului românesc de private equity, Morphosis Capital.

FOTO: Pixabay (arhivă)