McDonald’s și-a majorat afacerile din România cu aproape 16% anul trecut

Andreea Neferu 02/05/2018 | 16:00 Ştiri
McDonald’s și-a majorat afacerile din România cu aproape 16% anul trecut

Compania malteză Premier Capital, care operează restaurante McDonald’s în șase țări europene, printre care și România, a încheiat anul 2017 cu afaceri de 263 de milioane de euro, în creștere cu 14,5% față de anul precedent. În România, afacerile au crescut cu 15,7% anul trecut față de 2016.

Premier Capital, divizie a Hili Ventures, operează în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România, toațe piețele înregistrând anul trecut ”o creștere a cifrei de afaceri, pe măsură ce grupul continua pe drumul său de creștere consecventă”, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Premier Capital are 7.500 de angajați pe cele șase piețe și a avut 112 milioane de clienți anul trecut, în creștere cu aproape 7% față de 2016.

Premier Capital a deschis șapte noi restaurante anul trecut: patru în România, două în Lituania și unul în Grecia. Alte cinci restaurante din România au fost remodelate.

Perspectiva de dezvoltare a business-ului în toate cele șase piețe rămâne una pozitivă. În țările Baltice, în Malta și în România, brandul McDonald’s este lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapidă. Grupul continuă să crească cota de piață și baza de clienți ca urmare a experienței îmbunătățite în restaurante. În Grecia, în ciuda competiţiei puternice din partea brandurilor locale şi internaţionale, precum şi a unui mediu economic aflat în permanentă schimbare, rezultatele se îmbunătățesc, iar cota de piață crește.

Mai mult de 10 restaurante noi urmează să fie inaugurate în cele șase piețe în 2018. Premier Capital are 138 de McDonald’s pe cele șase piețe, iar  în România operează 71 de unități. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.500 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 200.000 clienţi.

Premier Capital a cumpărat restaurantele McDonald’s de pe piața locală în 2016, într-o tranzacție de 60 de milioane de euro. Restaurantele McDonald’s din România sunt operate în franciză. Premier Capital controlează 90% din acțiunile rețelei locale, restul de 10% fiind deținute de Daniel Boaje, actualul director general al operațiunilor grupului pe piața românească.


Sursă foto: Getty

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.