Măsuri fără precedent în Germania. Lockdown total pentru nevaccinați

Elena Marinescu 02/12/2021 | 18:12 Ştiri
Măsuri fără precedent în Germania. Lockdown total pentru nevaccinați

Autoritățile din Germania au anunțat instaurarea unui lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate. Liderii politici susțin ideea vaccinări obligatorii, lucru care se va pune în practică în lunile următoare.

Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în toate locațiile, cu excepția celor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut joi de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma discuțiilor de criză cu liderii regionali. Cei doi au susținut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din luna februarie.

Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus Merkel.

Persoanele nevaccinate urmează să-şi limiteze contactele, atât la domiciliu, cât şi afară, la maximum alte două persoane din altă gospodărie. „Cultura şi divertismentul urmează să fie deschise, la nivel naţional, numai acelora care s-au vaccinat sau s-au vindecat de COVID-19″, a mai spus Merkel, potrivit News.ro.

În ultima vreme, Germania s-a confruntat cu o creștere masivă a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Țara a înregistrat mai multe recorduri consecutive. La cea mai recentă raportare, joi, autoritățile au anunțat 25.654 voi infectări și 117 decese.