Massive Attack, în România. Când este programat concertul trupei a cărei muzică a apărut în filme precum Matrix, Mad Max și Pi

Oana Borviz 04/05/2018 | 15:32 Timp Liber
Massive Attack, în România. Când este programat concertul trupei a cărei muzică a apărut în filme precum Matrix, Mad Max și Pi

Cine a ascultat muzica lor știe că ritmurile de hip-hop, soul, rock, reggae, dub sunt de-a dreptul hipnotice. Vino să le asculți la Arenele Romane din București, pe 24 iulie, și vei simți cum aluneci într-un vis ce va pulsa în tine chiar și după ce te-ai trezit!

Acest articol a apărut în numărul 39 (30 aprilie – 13 mai) al revistei NewMoney

Muzica lor este una pe care nu o poți asculta doar cu urechea. Tensiunea ce vibrează în fiecare sunet, vocile jazzy care cheamă toate minunile lumii, ritmurile senzuale îți solicită toată ființa. Poți numi, dacă te gân­dești, câteva genuri ce se contopesc în amalgamul de sound-uri – hip-hop, soul, rock, reggae, dub, psihedelică – însă numele pe care l-ai găsi cel mai potrivit ar fi: frumusețe rară. Căci asta este ceea ce reușesc să redea britanicii de la Massive Attack cu piesele lor, minuțios alcătuite, din ală­turări bizare de ritmuri și cuvinte, din alternanțe de umbre și lumini ce te poartă prin lumi adânci, numai de tine știute.

Citiți și: Judas Priest readuce heavy metalul în România. Când este programat concertul din București

Deși nu le-a plăcut niciodată să se mândrească cu faptul că sunt iniția­tori ai genului trip-pop (au spus întotdeauna că muzica lor nu se rezumă doar la acest stil), cei de la Massive Attack au contribuit enorm, alături de alte trupe din Bristol precum Tricky și Portishead, la apariția acestei „fuziuni de hip-hop cu muzică electro­nică“, cum a mai fost numit.

Se întâmpla la începutul anilor ’90 în Marea Britanie, unde nenumărate grupuri de cântăreți, rapperi, DJ-i și produ­cători organizau petreceri muzicale. La una dintre aceste petreceri s-a format grupul Bunch Wild, alcătuit din Mushroom (Andrew Vowles), Daddy G (Grant Marshall) și Nellee Hooper (producă­torul unor artiși ca Madonna și Björk).

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.