Mașinile hibrid ajung în oferta companiilor rent-a-car: prima flotă include 15 Toyota Yaris

Emil Popescu 18/07/2017 | 12:05 Ştiri
Mașinile hibrid ajung în oferta companiilor rent-a-car: prima flotă include 15 Toyota Yaris

Compania de închirieri auto Avis va avea, în premieră pentru piața românească, o flotă de mașini cu propulsie hibridă, formată din 15 unități Toyota Yaris.

În plus, compania va cumpăra până la sfârșitul anului 10 mașini electrice.

Livrările unităților hibrid au început în iunie, printre avantajele acestui sistem numărându-se  economii de combustibil, costuri reduse de exploatare și avantaje financiare și fiscale, potrivit Toyota.

Mașina are un motor pe benzină și unul electric. Bateria nu se încarcă la priză, ci prin frânare sau cu ajutorul motorului termic. Dotarea standard a modelului include printre altele transmisia automată.

„Obiectivul nostru este ca prin diversificarea flotei să avem o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, faţă de 7,4 milioane euro anul trecut”, a declarat Adrian Hălmăgean, directorul executiv al Avis România.

Compania va investi în acest an 8,5 milioane de euro pentru 500 de mașini noi, cu dotări suplimentare peste medie.

Reţeaua Avis acoperă 11 orașe  din România, cu 16 birouri de închiriere în centrele și în aeroporturile principale ale orașelor București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

În prima jumătate a anului, Toyota a vândut 790 de unități hibride, față de 192  în aceeași perioadă a anului 2016. Dintre acestea, cele mai multe, atât anul acesta, cât și anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% în acest an).


Sursa foto: Toyota

 

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.