Mark Zuckerberg anunţă că nu va demisiona din funcția de CEO al Facebook. În ce scandaluri a fost implicată compania

NewMoney 21/11/2018 | 15:28 Ştiri
Mark Zuckerberg anunţă că nu va demisiona din funcția de CEO al Facebook. În ce scandaluri a fost implicată compania

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anunţat că intenţionează să îşi păstreze poziţia de preşedinte al companiei şi să colaboreze cu COO-ul, Sherly Sandberg „pentru mai multe decade”, scrie Politico, citat de News.ro.

Şeful Facebook a fost întrebat dacă plănuieşti să se retragă din consiliul de administraţie al companiei. „Nu este acesta planul. Cu siguranţă nu mă gândesc că ar avea sens acest lucru”, a declarat el pentru CNN.

Comentariile au fost făcute în primul interviu dat de Zuckerberg după ce New York Times a informat despre legăturile dintre Facebook şi firma de comunicaţii Definers Public Affairs, care a căutat să conecteze criticii companiei de omul de afaceri George Soros pentru a-i discredita.

Întrebat dacă poate exclude definitiv varianta plecării lui Sandberg din companie, Zuckerberg a afirmat: „Da, Sheryl este o parte importantă a acestei companii. Sper că vom lucra împreună timp de mai mulţi zeci de ani”.

Zuckerberg a negat că ar fi ştiut dinainte că Facebook a angajat firma Definers, el susţinând că a aflat de această relaţie din articolul din New York Times.

Zuckerberg a contestat informaţiile din NY Times conform cărora decizia angajaţilor Facebook de a înlătura o postare a preşedintelui Donald Trump  din 2015 a fost afectată de posibilitatea unor reacţii negative din tabăra conservatoare.

„Cu siguranţă acest lucru nu a făcut parte din conversaţia pe care eu am avut-o”, a declarat el. Zuckerberg a adăugat că el consideră că este important ca utilizatorii să vadă ce spun liderii politici şi că declaraţiile lor sunt deseori tratate cu prioritate.


Foto: Hepta/Mediafax