Marius Budăi: Am semnat contractul de consultanţă cu Banca Mondială pentru îmbunătăţirea sistemului public de pensii

Elena Marinescu 28/02/2022 | 20:49 Fără categorie
Marius Budăi: Am semnat contractul de consultanţă cu Banca Mondială pentru îmbunătăţirea sistemului public de pensii

România a semnat luni contractul de asistenţă cu Banca Mondială pentru îmbunătăţirea sistemului public de pensii, a anunţat, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

Am semnat, astăzi, contractul de asistenţă cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanţă în vederea îmbunătăţirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Aşa cum am promis, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale este implicat în aplicarea PNRR şi continuă, în acelaşi timp, diligenţele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităţilor identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019„, a precizat Budăi.

Potrivit ministrului, valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, „ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanţa pentru pensii, rămân la dispoziţia României”.