Marea Britanie intră în lockdown total. Noi restricţii anti-COVID în toată ţara

Elena Marinescu 31/10/2020 | 19:38 Ştiri
Marea Britanie intră în lockdown total. Noi restricţii anti-COVID în toată ţara

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie şi le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat.

„Între 31 ianuarie şi 31 octombrie 2020, au fost 1.011.660 de oameni care au avut un rezultat pozitiv confirmat la test”, a transmis Guvernul.

Cel puţin 46.299 de morţi din cauza COVID-19 au fost înegistrate oficial în Marea Britanie, cea mai afectată ţară la acest capitol din Europa. Potrivit News.ro, aceste măsuri se află în stadiul de elaborare şi nu s-a luat vreo decizie în acest sens.

Potrivit noilor măsuri restrictive anti-COVID, numai magazinele considerate esenţiale, şcolile, grădiniţiele şi universităţile ar urma să rămână deschise.

Între timp, Marea Britanie a depăşit un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 1.011.660 de cazuri depistate, a anunţat guvernul sâmbătă, cu puţin timp înainte de o conferinţă de presă a premierului Boris Johnson pentru a dezvălui strategia sa de combatere a bolii.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21.915 cazuri noi. Cea mai îndoliată ţară din Europa, Marea Britanie a înregistrat un total de 46.555 de decese, dintre care 326 în ultimele 24 de ore, transmite AFP.

Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale, deşi opoziţia laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a ”rupe” lanţurile de contaminare. Restricțiile de nivelul trei înseamnă că pub-urile și barurile trebuie să închidă, cu excepția cazului în care servesc mâncare, în timp ce întâlnirile oamenilor din gospodării diferite, atât în interior cât și în exterior sunt complet interzise.

Vineri, executivul a anunţat că în comitatul West Yorkshire, care include oraşele Bradford, Leeds şi Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricţiile de nivel superior. Șefii poliției din Anglia avertizează că nu vor ține cont de întâlnirile de familie de Crăciun dacă acestea vor încălca restricțiile și că se tem de revolte în rândul populației furioase.