Marcel Vela: Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere – VIDEO

NewMoney 14/04/2020 | 20:00 Ştiri
Marcel Vela: Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere – VIDEO

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezintat acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

”Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a declarat marţi Marcel Vela.

”Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit:  pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece ”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştele vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6.

Distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, vineri, începând cu ora 20.00.

Credincioşii vor putea ieşi în afara casei, imobilului, respectând regulile de distanţare, pentru a fi evitată aglomeraţia.

În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de către forţele de ordine.

În noaptea de Înviere este permisă circulaţia preoţilor care duc Sfânta Lumină, dacă au măşti de protecţie, mănuşi, ecuson şi acte de identitate.

Cadrele aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină spitalelor şi centrelor sociale.