Marcel Ciolacu, discuţii cu delegaţia Deutsche Bank AG: Vrem să atragem investiţii în sectorul energetic

Elena Marinescu 07/11/2023 | 17:50 Ştiri
Marcel Ciolacu, discuţii cu delegaţia Deutsche Bank AG: Vrem să atragem investiţii în sectorul energetic

Premierul Marcel Ciolacu a avut marţi discuţii cu delegaţia Deutsche Bank AG. el afirmând că Guvernul îşi doreşte atragerea de investiţii în sectorul energetic, cu accent asupra soluţiilor verzi şi stocarea de energie, în domeniul digital şi în cel al infrastructurii.

”Vrem să atragem investiţii în sectorul energetic, cu accent asupra soluţiilor verzi şi stocarea de energie, în domeniul digital şi în cel al infrastructurii. Germania este principalul partener comercial al României şi un aliat solid în plan european”, a transmis premierul. Marcel Ciolacu afirmă:

”Relaţia specială pe care o am cu Olaf Scholz, cancelarul german, este un argument în plus pentru colaborarea noastră excepţională şi o garanţie pentru mai multe proiecte de investiţii în beneficiul cetăţenilor noştri”.

Pe de altă parte, ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunţat că „începând cu 2030, România va avea energie verde. Companiile germane au fost interesate de această viziune și-au dat seama de potențialul României.

Avem istoria, geografia… Avem sonde pentru noua tehnologie de captare si stocare a carbonului. Vom fi și putem fi lideri regionali prin investițiile pe care le faceți în energie.

România poate să devină lider regional. Atunci când avem investiții serioase, prețurile trebuie să fie mei mici. Avem o oportunitate împreună. Suntem în discuții cu Nuclearelectrica, astfel încât să putem produce în România. Suntem singurii care avem Tehnologie Vest”, a spus Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei.