Marcel Ciolacu admite scenariul unei guvernări PNL-PSD: În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuţie

Elena Marinescu 09/09/2021 | 22:00 Ştiri
Marcel Ciolacu admite scenariul unei guvernări PNL-PSD: În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuţie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins o guvernare a PNL alături de PSD, ”în acest moment”, pe model german, însă este de părere că, în urma unor alegeri, o astfel de discuţie este posibilă.

Întrebat cât de fezabil este să vedem în România un PNL alături de PSD, după model german, Marcel Ciolacu a declarat că acest lucru a existat în România, însă momentan este exclus să funcţioneze. ”A mai existat în România un USL. Este exclus în acest moment pentru că s-au pierdut timpii adecvaţi să faci acest lucru, dintr-o încăpăţânare a preşedintelui României de a avea guvernul său.

Şi vedem normalitatea promisă de preşedintele României şi în ceea ce priveşte funcţionarea Parlamentului şi a Guvernului şi a românilor, traiul românilor. Asta este normalitatea promisă de Klaus Iohannis”, a declarat Marcel Ciolacu, la B1TV, joi seară.

Liderul social-democrat este, însă, de părere că o astfel de alianţă, între PNL şi PSD ar putea exista numai după alegeri, conform voinţei românilor. ”În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuţie, fiindcă e un restart şi românii întotdeuna au dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Iohannis, principalul vinovat pentru actuala criză politică, potrivit liderului PSD

În legătură cu scandalul politic al momentului, Marcel Ciolacu l-a indicat drept vinovat pe Klaus Iohannis care nu a dorit să ofere partidului care a câștigat alegerile, PSD, posibilitatea de a forma un Guvern. „Atitudinea de astăzi este aceeași de acum câțiva ani, creată de USR. Este o fugă după imagine, nu are nicio esență politică ce se întâmplă în Parlament. Mai mult duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Și eu sunt siderat și degustat. S-a căutat acest moment de scandal.

 

Avem un președinte al României, domnul Klaus Iohannis care a încălcat spiritul Constituției. Nu a dat dreptul partidului care a câștigat alegerile, PSD, să desemneze un prim-ministru și să aibă în cele 10 zile șansa să creeze o majoritate și a forțat o coaliție a pierzătorilor. Efectele le văd toți românii.

Am fost cu propunerea de a face un guvern de uniune națională, fiindcă cu toții aveam cifrele din economie și faptul că pandemia nu trece într-un an. Președintele a ales altceva”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că demiterea Guvernului înainte de Congresul PNL ar fi putut produce o situație fără precedent dacă CCR ar invalida procesul.

Îl dăm jos pe Cîțu, țara are nevoie de premier. Îl pun pe Orban premier. Va dati seama ce circ am fi avut in Romania sa fi avut doi premieri, Citu si Orban, pe amandoi deodata? Ambii sa fi mers la Congres premieri?”, a spus Ciolacu.