Manfred Weber: „Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, asta trebuie să fie clar”

NewMoney 06/03/2019 | 15:01 Ştiri
Manfred Weber: „Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, asta trebuie să fie clar”

Turcia nu poate să devină membră a Uniunii Europene, a apreciat miercuri Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta) la postul de preşedinte al Comisiei Europene (CE) în urma alegerilor din mai, relatează Reuters, citat de News.ro.

„Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, asta trebuie să fie clar”, a subliniat parlamentarul german.

„Dacă devin eu preşedinte al Comisiei Europene, voi da instrucţiuni serviciilor la Bruxelles să pună capăt negocierilor cu Turcia pe tema aderării la Uniunea Europeană”, a declarat el într-o reuniune a conservatorilor germani în Bavaria.

În pofida acestei voinţe de a rupe procesul lansat în 2004, aflat în prezent într-un punct mort, Manfred Weber a insistat asupra necesităţii ”de a avea relaţii bune cu Turcia”. ”Toată lumea vrea ca noi să colaborăm strâns”, a recunoscut el.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat în octombrie că intenţionează să organizeze un referendum în Turcia pe tema procesului aderării ţării sale la UE.

Exasperat de reticenţele europenilor, Erdogan a apreciat că lentoarea procedurii se explică prin prejudecăţile acestora din urmp faţă de musulmani.


Foto: Facebook/Manfred Weber