Manager Spital Iaşi: Cei şase pacienţi transferaţi de la Neamţ sunt tot în stare generală gravă

NewMoney 16/11/2020 | 17:05 Ştiri
Manager Spital Iaşi: Cei şase pacienţi transferaţi de la Neamţ sunt tot în stare generală gravă

Cei şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ la Spitalul mobil de la Leţcani sunt în continuare în stare gravă, anunţă conducerea unităţii medicale ieşene.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat că toţi cei şase pacienţi aduşi de la Piatra Neamţ, la spitalul mobil de la Leţcani, sunt în continuare în stare gravă şi că medicii fac eforturi pentru a le salva viaţa.

”Cei şase pacienţi de la Neamţ îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice, dar rezultatul final nu depinde doar de noi, ci şi de organismul acestor persoane”, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.

Aceasta a prizat că în cursul zilei de luni a avut o întâlnire cu prefectul judeţului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi pentru a pune la punct o strategie din punct de vedere tehnic pentru funcţionarea spitalului mobil de la Leţcani.

”Avem disponibile până la 48 de paturi de ATI la spitalul mobil, dar trebuie să avem siguranţa că oxigenul este administrat în bune condiţii. În câteva zile va veni un stocator. Am asigurat din punct de vedere medical toate condiţiile la acest spital, dar trebuie să facem perfectibilă unitatea şi din punct de vedere tehnic”, a precizat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.