Managementul banilor în pariurile sportive

NewMoney 01/10/2021 | 13:19 Fapt Divers
Managementul banilor în pariurile sportive

În ultima vreme, amploarea pe care au luat-o pariurile sportive în țara noastră este tot mai mare.

Mirajul îmbogățirii rapide, peste noapte, bântuie visele multor români.

În acest context, principala misiune a site-ului Legalbet este educația pariorilor. E foarte important ca mai ales pariorii aflați la început de drum să afle și să înțeleagă noțiunile de bază legate de pariurile sportive.

Respectarea aceste reguli majore au menirea de a proteja sănătatea fizică, financiară și mentală a celor care nu iau în serios riscurile pe care și le asumă atunci când joacă la pariuri sportive în necunoștință de cauză.

Ce este managementul banilor în pariurile sportive

Unul dintre principiile fundamentale din pariurile sportive este managementul corect, riguros, serios al banilor.

Foarte simplu spus, managementul se referă la modul de alocare și de gestionare a sumelor de bani pe care fiecare jucător le investesc în pariurile sportive.

Managementul banilor este unul dintre cele mai importante aspecte ale activității în pariurile sportive, alături de studiu, de analiza meciurilor și de strategia de pariere.

Sfatul cel mai rațional pe care îl poate primi un parior începător este acela de a nu-și investi banii până când nu a studiat foarte temeinic ce înseamnă pariurile sportive.

De aceea, este indicat, ca la început, timp de o lună măcar, jucătorii să-și țină evidența strictă a pariurilor fără a miza sume de bani pe acestea.

De abia după această perioadă de timp și după acumularea graduală a experienței de joc și a cunoștințelor despre meciurile pe care pariază, ar trebui să se aloce pentru pariuri o sumă de bani bine stabilită.

O axiomă a pariurilor spune că, întotdeauna, pariorii ar trebui să joace doar sumele de bani pe care si le pot permite.

Motivarea acestui fapt este simplă: în pariurile sportive există și zile mai proaste, așa că jucătorii trebuie să fie prudenți, să își ia măsuri de precauție.

Regulile managementului banilor în pariurile sportive

De aici rezultă și regula esențială a managementului banilor: în fiecare lună, suma destinată pariurilor sportive nu trebuie să depășească un procent de 10% din veniturile lunare ale pariorului.

Așadar, acest buget lunar (sau bancă”, cum i se spune în limbaj parioristic) nu trebuie depășit, sub niciun pretext.

Dacă se obține profit cu această sumă strictă alocată, acesta se direcționează într-un cont separat, destinat economiilor și investițiilor. Nu se suplimentează, sub nicio formă, suma de pariere din acea lună.

În cazul în care suma alocată pariurilor este pierdută integral în luna respectivă, la un moment dat, este indicat să se spună stop” pariurilor chiar în acel moment.

Nici în acest caz nu se suplimentează suma pentru pariuri, nu se joacă “la recuperare”, cum se spune în argoul pariorilor.

Pur și simplu, se oprește activitatea de pariere în luna respectivă, se face analiza greșelilor, iar în luna următoare experiența acumulată poate duce la rezultate mai bune.

Așadar, ca orice activitate serioasă ce implică investiții financiare, pariurile sportive presupun cunoștințe sportive solide, studiu dedicat, un management al banilor disciplinat, o strategie potrivită, dar și o pregătire mentală pe măsură.

Doar respectând cu strictețe aceste principii, pariurile sportive pot deveni, pe lângă o pasiune plăcută și o activitate profitabilă pe termen lung.