Mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, părăsește Guvernul. Darius Vâlcov a demisionat după o discuție cu Viorica Dăncilă

NewMoney 03/06/2019 | 12:30 Ştiri
Mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, părăsește Guvernul. Darius Vâlcov a demisionat după o discuție cu Viorica Dăncilă

Oamenii plasați de Liviu Dragnea în funcții importante cad pe capete după condamnarea fostului lider al PSD. Ultimul intrat pe listă este Darius Vâlcov, care a demisionat, luni, din funcția de consilier pe probleme economice al primului ministru, în urma unei discuții cu Viorica Dăncilă, potrivit G4Media.ro.

După ce săptămâna trecută a preluat șefia PSD, Viorica Dăncilă a anunțat înlăturarea apropiaților lui Liviu Dragnea din Guvern și de la conducerea partidului. Printre cei menționați se numărau Anca Alexandrescu, Codrin Ștefănescu, și Darius Vâlcov.

Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție și mai are un dosar întocmit de DIICOT pentru infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională după ce a  publicat informații despre un protocol între Parchet și SRI.

Este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, care a început să aibă încredere orbește în Vâlcov după ce acesta a gândit sistemul de creştere a salariilor şi a pensiilor din programul de guvernare al PSD și a fost implicat în evaluarea care a stat la baza înlăturării lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului.

Încrederea lui Liviu Dragnea s-a concretizat în 2017, când în prima sa zi ca premier, Viorica Dăncilă l-a numit pe Vâlcov în funcția de consilier de stat, în ciuda problemelor cu justiția. Considerat omul care conduce Guvernul din umbră, el este considerat de Dragnea „un om de o valoare rară din punct de vedere economic”.


Foto: Mediafax