Mallul Promenada deschide un magazin gol, unde va strânge haine pentru familii defavorizate

NewMoney 05/04/2018 | 16:33 Ştiri
Mallul Promenada deschide un magazin gol, unde va strânge haine pentru familii defavorizate

Centrul comercial Promenada din București, controlat de dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle, a deschis un concept de magazin în care vizitatorii mall-ului pot aduce haine pe care nu le mai îmbracă pentru a fi donate unor familii cu posibilități materiale reduse.

Magazinul, denumit The Empty Shop, a fost deschis în parteneriat cu ONG-ul Let’s Do It, Romania!, iar astfel de puncte de colectare cu scop umanitar vor fi lansate în 12 alte mall-uri controlate de NEPI Rockcastle.

„Prin deschiderea The Empty Shop și a celorlalte 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din țară ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de strângere de haine: 20 de tone în două săptămâni. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toată țara, pentru cumpărături, în drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansăm și o provocare: de a dărui în beneficiul persoanelor cu posibilități materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, group PR manager al NEPI Rockastle.

Hainele strânse vor fi sortate cu ajutorul a 50 de voluntari Let’s Do It, Romania!, apoi curățate și livrate către 1.000 de familii din județele Maramureș, Neamț, Iași, Constanța, Târgu Jiu, Călărași, Ialomița.

Hainele vor fi distribuite unor comunități în care riscul de abandon școlar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copii, este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, citate de reprezentanții Promenda, România este a treia țară europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar, de 18,5%, după Malta și Spania. În același timp, România deține cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa.

Magazinul The Empty Shop este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectării exclusive de îmbrăcăminte.