Petreceri COVID-19 în Alabama pentru a răspândi virusul. Cine se infecta primul primea bani

Andrei Dumitru 03/07/2020 | 11:26 Ştiri
Petreceri COVID-19 în Alabama pentru a răspândi virusul. Cine se infecta primul primea bani

Mai mulți tineri din statul american Alabama au organizat competiții „COVID-19” pentru a vedea cine se îmbolnăvește primul. Autoritățile au descoperit că există și un premiu în bani promis primei persoane care este testată pozitiv, scrie CNN.

Aceste întruniri au loc în Tuscaloosa, iar persoanele infectate sunt îndemnate să participe, astfel încât și alții să poată contracta intenționat virusul, a declarat pentru CNN, consilierul local Sonya McKinstry.

„La început am crezut că sunt doar simple zvonuri, dar am făcut unele cercetări, iar medicii și autoritățile locale au confirmat informațiile”, a declarat McKinstry.

Premii în bani pentru cine se infectează cu COVID-19

Contra unui sume de bani, tinerii participă la petreceri fără a ține cont de măsurile de protecție și de distanțarea fizică, a anunțat șeful pompierilor, Randy Smith. Prima persoană care este testată pozitiv pentru COVID-19 primește drept „premiu” banii strânși din vânzarea biletelor.

„Este foarte grav că o boală care s-a dovedit că poate ucide este tratată cu atâta iresponsabilitate. Cineva ar putea contracta virusul și l-ar putea transmite părinților sau bunicilor”, a mai adăugat Sonya McKinstry.

Oficialii alături de autorități colaborează pentru a descuraja astfel de petreceri. În oraș a fost adoptată și o ordonanță privind obligativitatea purtării mștilor de protecție care va intra în vigoare de luni.

„Este o problemă de sănătate publică. Oamenii mor și nu există niciun remediu. Trebuie să facem tot ce putem pentru a salva cât mai multe vieți”, a spus McKinstry.

În statul Alabama au fost înregistrate, până în prezent, aproximativ 39.000 de cazuri de coronavirus și aproape 1.000 de decese. Virusul a ucis virusul a ucis peste 127.000 de persoane în Statele Unite.

La nivel global au fost raportate peste 10,5 milioane de cazuri și peste 500.000 de decese. Până acum, în Statele Unite au fost confirmate peste 2,6 milioane de cazuri de infecție cu noul Coronavirus.