Mai multe unități de învățământ și ONG-uri vor fi dotate cu mii de calculatoare recondiționate printr-un nou program ”Dăm Click pe România”

NewMoney 05/05/2023 | 12:31 Ştiri
Mai multe unități de învățământ și ONG-uri vor fi dotate cu mii de calculatoare recondiționate printr-un nou program ”Dăm Click pe România”

4.000 de calculatoare recondiționate ajung și anul acesta în instituții deficitare la acest capitol, printre care unități de învățământ și ONG.  Până la data de 9 mai, se fac înscrieri pentru o nouă ediție a programului Dăm Click pe România.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Ateliere Fără Frontiere, prin acest program 4.000 de calculatoare recondiționate vor ajunge în unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel național.

„Pentru sute de mii de elevi, școala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu și le-ar permite acasă. În 2023, vrem să donăm 4.000 de calculatoare către toate tipurile de structuri educaționale care lucrează cu astfel de elevi aflați în situații vulnerabile și să reducem astfel inechitatea educațională bazată pe situația materială din familie.” – Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere. Așadar, înscrierile au loc până pe 14 mai, inclusiv, pe site-ul platformei de donații al asociației, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 22 mai, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaților va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția către o educație digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale din unitățile de învățământ. Această lipsă de infractructură duce, inevitabil, la un decalaj educațional și mai pronunțat între elevii care au acces la calculatoare și cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuși la un abandon timpuriu al școlii.

Calculatoarele donate prin „Dăm Click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

În cei 15 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 25.000 de calculatoare către mai bine de 2.000 de școli din România, ajungând astfel la peste 500.000 de elevi și profesori beneficiari și reușind să digitalize 10% din instituțiile de învățământ de la nivel național.