MAE: 151 de lucrători români de la o fermă din Germania, confirmaţi cu coronavirus

Elena Marinescu 30/07/2020 | 21:55 Ştiri
MAE: 151 de lucrători români de la o fermă din Germania, confirmaţi cu coronavirus

Ministerul de Externe a transmis, joi seară, că până în prezent 151 de lucrători români de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost confirmaţi cu coronavirus. Unii au simptome uşoare, cu toţii beneficiind de supraveghere medicală.

”În continuarea informaţiilor comunicate în data de 27 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor comunicate astăzi, 30 iulie a.c., de către autorităţile germane Consulatului General al României la München, până la acest moment, 151 de lucrători români din cadrul fermei în cauză au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. O parte dintre aceştia prezintă simptome uşoare, iar alţii sunt asimptomatici. De asemenea, autorităţile germane au precizat că toţi lucrătorii confirmaţi pentru infecţia cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă”, precizează MAE.

Totodată, autorităţile germane au confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare şi hrană, plata drepturilor salariale, precum şi acordarea unei indemnizaţii ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare şi autorităţile germane.

”Cu referire la cetăţenii români testaţi negativ pentru infecţia cu COVID-19, MAE precizează că aceştia au fost retestaţi în cursul zilei de 30 iulie a.c., iar în funcţie de rezultatele testării, va fi analizată posibilitatea reluării activităţii. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii fermei şi cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789.