Madeira și Seychelles, în topul alegerilor turiștilor români pentru vacanţe

Elena Marinescu 18/06/2024 | 14:02 Ştiri
Madeira și Seychelles, în topul alegerilor turiștilor români pentru vacanţe

Destinații exotice precum Madeira și Seychelles domină topul rezervărilor online și offline, în agențiile de turism.

Pentru vara anului 2024, topul destinațiilor europene este condus de Madeira, urmat îndeaproape de Tenerife, Palma de Mallorca, Nisa și Sicilia. Pentru destinațiile mai îndepartate trendul verii este dat de un mix de destinații din Asia și din Africa – Seychelles, Tanzania, Malaezia, Kenya și Indonezia.

O altă noutate a acestui an o reprezintă numărul în creștere a celor care aleg croazierele pentru Islanda, Groenlanda, fiordurile Norvegiene, chiar și Alaska.

Este o perioadă a vacanțelor cu familia, așa că și ofertele multor agenții includ destinații potrivite pentru acest gen de vacanțe. La Eturia, oferta include călătorii în Europa pentru familiile cu copii, cei mici călătorind gratuit, singura condiție fiind ca ei să stea în aceeași cameră cu părintii, până la 2 minori până în 12 ani. Nu lipsesc nici vacanțele dedicate cuplurilor – fie că aleg vacanțe în doi, fie experiențe mai complexe împreună cu un însoțitor de grup.

Legat de bugetul investit de un turist român pentru vacanța de vară, pentru Europa bugetul mediu este de 800 euro. Dar sunt și destinații precum Madeira, unde, pentru un sejur de 7 nopți, prețurile pornesc de la 890 euro. Pe de altă parte, un sejur de zece zile pe plajele exotice din Seychelles, în luna august 2024, poate fi achiziționat de la 1.890 euro/persoană.

“Sezonul estival a debutat deja pentru turiștii noștri aflați în căutare de vacanțe. Observăm, în acest context, că apetitul pentru călătorii se află pe un trend ascendent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Urmărind rezervările, atât prin cele două platforme online – sejurexotic.ro și sejureuropa.ro, cât și pe canalele tradiționale ale agenției noastre, am observat, până în acest moment, o creștere a cererilor cu 15%.

Turiștii aleg atât insule din Europa, cât și destinații din Oceanul Indian, America, Asia, Africa sau din Caraibe. Ca imagine de ansamablu, la finalul acestui sezon de vacanțe, preconizăm o creștere a vânzărilor cu 20% față de 2023“, declară Ana Maria Gherasim, Director de vânzări a agenției Eturia, fondată de antrepreneorul Sorin Stoica acum 17 ani.

Eturia a inaugurat în 2007 nișa touroperatorilor care oferă în România servicii tailor-made. Cu peste 70 de angajați, agenția a încheiat anul 2023 cu un rulaj de peste 28 milioane de euro.