Ludovic Orban: PNL susține demersul lui Florin Cîțu

NewMoney 14/04/2021 | 14:28 Ştiri
Ludovic Orban: PNL susține demersul lui Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, precizând că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru a asigura buna guvernare, exprimând susţinerea PNL pentru decizia prim-ministrului. De asemenea, Orban a precizat că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie.

”Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. E strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, evident, tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a exprimat susţinerea faţă de Florin Cîţu în acest demers.

”Aş vrea să precizez că, în ceea ce ne priveşte pe noi, îl susţinem în acest demers pe domnul premier şi considerăm că e mai importantă pentru România buna guvernare, decât persoana unui ministru şi atunci când e necesară schimbarea unui ministru, premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat ce vor face liberalii dacă USR PLUS iese de la guvernare, Ludovic Orban a răspuns: ”Am dat o declaraţie foarte limpede. Din punct de vedere al PNL, noi suntem angajaţi printr-un acord cu USR-PLUS şi UDMR, minorităţi şi nu există în momentul de faţă altă soluţie politică pentru o altă majoritate guvernamentală care să poată să asigure o bună guvernare în România”.

Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar.

”Nu există nici în ipotezele cele mai ştiinţifico-fantastice o astfel de posibilitate”, a subliniat el.

În opinia sa, nu există varianta renegocierii portofoliilor în coaliţie.

”Din punctul meu de vedere, nu există posibilitatea renegocierii ministerelor”, a precizat liderul PNL.