Ludovic Orban, izolat la domiciliu, propus premier de către preșdintele Iohannis

NewMoney 13/03/2020 | 15:42 Ştiri
Ludovic Orban, izolat la domiciliu, propus premier de către preșdintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, după consultările cu partidele parlamentare, făcute în sistem de teleconferinţă, că singura propunere pe care a primit-o în discuţiile cu partidele este Ludovic Orban şi îl propune prim-ministru.

El a precizat că toate discuţiile cu partidele parlamentare au fost foarte bune, foarte constructive şi că a primit o singură propunere de persoană care să fie prim-ministru.

”Singura propunere pe care am primit-o este Ludovc Orban şi l-am desemnat pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului. Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica pentru a trece cu celeritate prin toate procedurile, posibil mâine să avem votul de învestire a Guvernului Orban, vot care se va da în condiţii speciale”, a declarat preşedintele.

Iohannis şi-a exprimat încederea că Parlamentul are toate posibiltăţile pentru a trece cu bine peste această procedură.

”Mă aştept ca toţi politicienii să fie parte a soluţiei de finalizare a crizei politice, încât să ne concentrăm 100% pe combaterea infecţiei cu coronavirus”, a conchis preşedintele.

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Virgil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze.