Ludovic Orban a găsit paturi ATI pentru pacienţii COVID în sistemul medical privat

Elena Marinescu 09/11/2020 | 18:49 Ştiri
Ludovic Orban a găsit paturi ATI pentru pacienţii COVID în sistemul medical privat

Premierul Ludovic Orban a afirmat sunt făcute constat eforturi pentru creşterea numărului de paturi la ATI şi a precizat că la Malaxa există „un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă”.

De asemenea, la Victor Babeş este prevăzută o creştere cu cel puţin 10 paturi la ATI. „La Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID”, a adăugat şeful Executivului.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constat de creştere a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, dar şi a numărului de paturi din spitale, care nu sunt în secţii de terapie intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secţiile ATI şi acţionăm în continuare pentru a creşte numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţi”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni cum stăm cu numărul de paturi şi de medici la secţiile de terapie intensivă, potrivit News.ro.

30 de paturi ATI, la un spital privat

El a explicat că la spitalul Malaxa ar trebui ca într-o săptămână să fie funcţionale toate paturile care vor fi puse la dispoziţie de un spital privat. „De exemplu, în Bucureşti, conform planului e prevăzută o creştere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesară realizarea unei instalaţii de oxigen.

Există un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă. Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal. La Bihor mai există o punerea la dispoziţie din partea unui spital privat. De asemenea, există o strategie care a fost gândită şi pusă în practică de creştere a capacităţii de tratare în secţiile ATI.

Avem prevăzută creşterea numărului de paturi la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui într-o săptămână să aibă funcţionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunţ numele, le las posibilitatea să anunţe ei când vor deveni spital COVID”, a completat Orban. El a mai spus că toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese,inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu SARS-CoV-2.