Ludovic Orban a fost testat pentru COVID-19 – UPDATE

NewMoney 05/10/2020 | 10:50 Ştiri
Ludovic Orban a fost testat pentru COVID-19 – UPDATE

UPDATE Premierul Ludovic Orban nu este infectat cu noul coronavirus, anunță Guvernul într-un comunicat.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.
Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului.


Premierul Ludovic Orban şi-a anulat participarea la evenimentele anunţate luni după Silviu Mănăstire, alături de care s-a aflat în studioul unei televiziuni, a fost diagnosticat cu COVID-19. Şeful Executivului şi-a făcut testul pentru noul coronavirus şi s-a izolat în aşteptarea rezultatului.

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, anunţă Executivul.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în luni dimineaţă efectuarea unui test pentru noul coronavirus.

”Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, precizează Executivul.

Premierul avea programate luni vizite de lucru la Ministerulo Fondurilor Europene,alături de primarul ales al Capitalei Nicuşor Dan, precum şi la Uzina Mecanică Bucureşti, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. De asemenea, avea programată şi o şedinţă a conducerii PNL la care urma să se decidă colaborarea cu PMP la nivel local, la care ar putea participa online.

Silviu Mănăstire: „Am o formă asimptomatică”

Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Informaţia a fost confirmată chiar de el, în cadrul emisiunii moderate de Tudor Muşat, relatează Pagina de media. Marţi seară, el l-a avut invitat pe Ludovic Orban, care luni şi-a anulat participarea la toate evenimentele din agenda, invocând faptul că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în studioul unei televiziuni a fost diagnosticată cu COVID-19.

Pagina de media relatează că Mănăstire a intrat în direct în producţia de duminică seara şi a vorbit despre infectare. Conform declaraţiilor sale, are o formă uşoară a bolii şi este asimptomatic.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului şi gustului nu am şi alte simptome agresive. Am avut invitaţi mulţi la televiziune, a fost campanie electorală şi există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul şi nu poţi să îţi dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejaţi şi să respectaţi la sânge măsurile de protecţie”, a declarat moderatorul TV.

Silviu Mănăstire va lipsi de pe post în următoarele două săptămâni. El realizează emisiunea Dosar de politician, la B1 TV.