Lucian Ovidiu Heiuș este noul şef al ANAF

Elena Marinescu 05/05/2022 | 18:31 Ştiri
Lucian Ovidiu Heiuș este noul şef al ANAF

Premierul Nicolae Ciucă, președinte PNL, l-a numit pe Lucian Ovidiu Heiuș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, iar decizia luată joi a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunțat Guvernul României.

Heiuş, fost parlamentar PNL, trece la şefia ANAF de pe poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în care a fost numit la începutul lui 2021.

„Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” şi „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Fosta şefă a ANAF Mirela Călugăreanu a postat pe site-ul instituţiei bilanţul mandatului său, ea urmând să plece pe funcţia de consilier de conturi la Curtea de Conturi, post pentru care a fost votată marţi de Parlament.

„Tot ceea ce ANAF a realizat în ultimii ani se datorează: consolidării colaborării interinstituţionale; unui parteneriat sincer şi la un nivel înalt de expertiză cu mediul de afaceri, organismele profesionale, mediul academic şi societatea civilă; unei cooperări valoroase şi susţinute în plan extern; consolidării unei echipe puternice de specialişti şi de management de linie în interiorul ANAF. Am convingerea că aceste reforme vor continua în acelaşi sens! Vă mulţumesc mult tuturor celor care aţi sprijinit şi veţi sprijini în continuare ANAF!”, afirmă ea la finalul mesajului.

Foto: replicahd.ro