Ştiri

Lovitură neaşteptată pentru bitcoin! China blochează toate tranzacţiile cu criptomonede

Cele mai puternice autorități de reglementare din China au intensificat vineri interdicțiile privind folosirea criptomonedelor, cu o blocare generală asupra tuturor tranzacțiilor cripto și a minelor criptografice, lovind bitcoin și alte monede majore și presând stocurile legate de cripto și blockchain.

Zece agenții, inclusiv banca centrală, precum și autoritățile bancare, valorile mobiliare și autoritățile de reglementare a valutelor, au promis să colaboreze pentru a elimina activitatea criptomonedelor „ilegale”, prima dată când agențiile din Beijing și-au unit forțele pentru a interzice în mod explicit toate activitățile legate de criptomonede.

Se știe că China ajunge la extreme cu declarații foarte asertive și urmăriri penale”, a declarat George Zarya, CEO al băncii criptografice Bequant din Londra. De această dată, s-a arătat foarte clar că China nu va sprijini dezvoltarea pieței criptomonedelor, deoarece se opune politicilor sale de întărire a controlului asupra fluxului de capital și a tehnologiei mari. ”

Banca Populară a Chinei (PBOC) susține că monedele virtuale nu trebuie să circule ca monede tradiționale și că bursele de peste mări sunt interzise să ofere servicii investitorilor continentali prin internet, eliminând astfel monede precum Coinbase (COIN.O) și Binance din a doua cea mai mare economie.

PBOC a interzis, de asemenea, instituțiilor financiare, companiilor de plăți și firmelor de internet să faciliteze tranzacționarea criptomonedelor la nivel național.

Guvernul chinez va „contracara cu hotărâre speculațiile valutare virtuale, activitățile financiare și comportamentele necorespunzătoare pentru a proteja proprietățile oamenilor și a menține ordinea economică, financiară și socială”, a declarat PBOC într-un comunicat.

Elena Marinescu

Recent Posts

Veneţia devine primul oraş turistic din lume care percepe o taxă de intrare

În premieră mondială, autorităţile din Veneţia vor să limiteze turismul excesiv, obligându-i pe turiştii de…

4 ore ago

GlaxoSmithKline a dat în judecată Pfizer-BioNTech pentru tehnologia vaccinurilor anti-COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din…

5 ore ago

Cristian Popescu Piedone: Nu mă retrag şi nu negociez cu nimeni

Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de primar al Capitalei, a declarat…

6 ore ago

Economia SUA a încetinit în primul trimestru din 2024

Creşterea economiei americane a încetinit până la 1,6% în ritm anual în primul trimestru din…

7 ore ago

Parchetul General reînvie Dosarul Mineriadei. Inculpaţi pe bandă rulantă

Parchetul General a anunţat continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu…

7 ore ago

Clotilde Armand, trimisă în judecată de procurori

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului…

8 ore ago

Acest website folosește cookies