L’Oréal semnează un acord pentru achiziţionarea Aēsop. Tranzacţie de peste 2,5 miliarde de dolari

Andrei Dumitru 05/04/2023 | 17:08 Ştiri
L’Oréal semnează un acord pentru achiziţionarea Aēsop. Tranzacţie de peste 2,5 miliarde de dolari

L’Oréal a anunţat semnarea unui acord cu Natura &Co pentru achiziţionarea grupului australian de cosmetice de lux Aēsop, printr-o tranzacţie cu o valoare de întreprindere de 2,525 miliarde de dolari.

Creată în 1987, Aēsop este cunoscută pentru produsele din portofoliul propriu pentru îngrijirea tenului, părului şi de îngrijire corporală.

„Cu ingredientele pe bază de plante, formulele vegane sustenabile şi servicii personalizate pentru clienţi, Aēsop a evoluat într-un brand de top cu prezenţă pe piaţa de lux la nivel mondial, în lanţuri de magazine cu produse de înfrumuseţare, precum şi în industria HoReCa”, anunţă compania L’Oréal.

Aēsop este distribuit în aproximativ 400 de puncte de vânzare în America, Europa, Australia, Noua Zeelandă şi Asia, dar şi în China, unde primul magazin a fost deschis în 2022. Brandul a înregistrat vânzări de 537 de milioane de dolari în 2022.

„Aēsop este un simbol al frumuseţii avangardiste, ale cărui produse nu sunt realizate doar cu mare grijă şi o atenţie excepţională la detalii. Aēsop explorează toate tendinţele actuale de creştere a consumului, iar L’Oréal va contribui la valorificarea potenţialului său de creştere, în special în China şi în industria de retail pentru călători”, a declarat Nicolas Hieronimus, chief executive officer, L’Oréal Group.

L’Oréal are în portofoliu 20 de branduri internaţionale diverse şi complementare, printre care şi L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline, Vichy, La Roche-Posay, Yves Saint Laurent şi Lancôme.